keskiviikko 28. elokuuta 2013

Persikkajogurtti.

Joku oli facebookin Smoothiekulma-ryhmässä tehnyt persikkasmoothieta, josta oli tullut kuulema vallan kermaista ja hyvää. Itselläni on ollut pitkään aikomuksena tehdä jonkunlaista persikkajäätelöä, sillä kaiholla muistelen Ingmanin(?) persikka-vadelmajäätelöä, jota olen joskus jätskikiskalta ostanut. Oivoi kun se olikin hyvää. En tiedä saako sitä enää. No, joka tapauksessa persikkaiset jutut alkoivat taas pyöriä mielessä ja päädyin tekemmän jogurttia(tästäkin oli mainintaa smuussikulmassa, en siis ota kunniaa ideasta itselleni), sitä kun on ilman hapattamista niin nopeakin tehdä.

Rasiallinen luomupersikoita löytyi ihan perus-marketista, ainakin Stockan herkussa niitä myydän irtonakin. Oikein maukkaita ovat! Olen varmaan ennenkin maininnut ostavani luomua aina kun se on mahdollista, ja suosittelen resepteissäni käytettävän luomulaatuisia aineksia, mutten ole viitsinyt aina mainita asiasta erikeen. Se kuulostaisi jotenkin ikävältä toistamiselta, vai mitä mieltä olette?
No, itse suosin luomua ja pidän sitä tärkeänä asiana, toivottavasti tekin miellätte sen hyväksi vaihtoehdoksi :) Luomu on jeejee.

Arkeen paluu/kevyt puhdistus-kuurini on vielä vaiheessa, sillä huonon suunnittelun vuoksi en ihan täysillä sitä pystynytkään aloittamaan viimeksi asiasta kirjoittaessani! Muuten on mennyt hyvin, mutta muutamana päivänä eväät on olleet suht kehnot ollessani pitkiä päiviä työhuoneella, jolloin illalla ei olekkaan sitten tehnyt mieli porkkanamehua. Kumma juttu. Ajattelin muutenkin koota viikon yhteen postaukseen, jolloin siihen tulisi ruokapäiväkirjamerkinnät, sekä muutamia reseptejä. Reseptit koskevat lähinnä smoothieita ja mehuja.

Mutta nyt sitä jogurttia!


Persikkajogurtti

~ 2 annosta
 
-2 persikkaa
-kourallinen para-macadamia-tai cashewpähkinöitä
-n.1dl vettä
-1rkl hunajaa
-1rkl chiaa
-1rkl kookosjauhoa
-1tl lucumaa
-½tl aitoa vaniljajauhetta
-ripaus sitruunamehua
(muutama tippa appelsiiniöljyä)
 
Liota pähkinöitä vähintään neljä tuntia. Blendaa kaikki ainekset sileäksi. Nauti jogurtti viileänä sellaisenaan, tai esimerkiksi marjojen, hedelmien, pähkinöiden tai siementen kera. Lasipurkkiin pakattu pelkkää hyvää sisältävä jogurtti on mainio välipala vaikka töihin mukaan!
 


1 kommentti:

  1. Blogissani on sinulle haaste! :)

    http://aistitasolla.blogspot.fi/2013/08/vegaaninen-suklaataytekakku-haaste.html

    VastaaPoista